Rim krajem srpnja očekuje 60 000 ministranata


U Rim će na svoje godišnje „međunarodno hodočašće“ koje se održava od 30. srpnja do 3. kolovoza doći oko 60 000 ministranata.

FOTO: Đakovačko-osječka nadbiskupija

FOTO: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Svako od hodočašća iz pojedinih zemalja i biskupija ima „svoj vlastiti profil“, navedeno je iz press-ureda Njemačke biskupske konferencije zaduženoga za koordinaciju.

Zajednički događaju uključivat će posebnu audijenciju kod pape Franje u utorak 31. srpnja u 18:00 h, a tomu prethodi događaj molitve i slavlja kako bi se „uštimali“, dok će se u srijedu 1. kolovoza od 18:00 h, grupe koje dolaze iz različitih biskupija okupljati na 300 lokacija u Rimu.

Moto hodočašća je „Traži mir i slijedi ga“, a također postoji i „himna“ na nekoliko jezika. „Politička previranja posljednjih mjeseci i godina pokazuju da mladi Europe iznad svega trebaju doživjeti, čak i na osobnome nivou, zajedničke vrijednosti i poveznice za izgradnju budućnosti“, objasnili su organizatori te dodali: „Osnaženje zajedničkim korijenima i dijeljenje putovanja te ohrabrenje Svetoga Oca, jesu razlozi zašto okupljamo djecu i mlade na ovo hodočašće.“

KT/SIR