Venezuela

Svećenik širi poruke putem Instagrama


Otac Luis Antonio Salazar koristi svoj Instagram nalog kako bi poticao ljude, a prepoznatljiv je po tome što uz svoj narod stoji i na ulicama za vrijeme političke neizvjesnosti.

Otac Luis Antonio Salazar, Venezuelanac koji se jednom čak natjecao u muškom natjecanju ljepote, u posljednje dvije godine svoj Instagram nalog s 30 000 pratitelja, pretvorio je u kanal gdje potiče ljude na aktivnost.

Njegovi postovi, uglavnom kratki videozapisi, minijaturne su propovijedi ili razmišljanja o danom nedjeljnom evanđelju. Te misli obično stavlja u neki popularni kontekst uspoređujući ih s nekim poznatim filmovima poput Kung Fu Pande.  

U župi u kojoj djeluje, otac Luisslavi mise s istim entuzijazmom koji je vidljiv na instagramu. Na nalogu te društvene mreže prenosi poruke i o obredima Katoličke Crkve, ali to čini s mladenačkim entuzijazmom.

Njegove mise su jako popularne i posjećene, vjernici redovito dolaze, a ima i onih koji se žele slikati sa „svećenikom rock zvijezdom“.

Propovijedi koje drži na misama, obično prate objave na Instagramu. Otac Luis se zapravo vodi idejom da će tako vjernici i prije dolaska u crkvu, već promišljati o poruci.  

Osim toga što je ovaj venezuelanski svećenik posvećen djelovanju pri župi, misama, djelovanju na društvenim mrežama, on izlazi i na ulice. U svojoj odori pridružio se prosvjedima objašnjavajući kako se osjeća pozvanim sudjelovati u prosvjedima jer je u prirodi venezuelanskog naroda da se zauzme za svoja politička uvjerenja, prenosi aleteia.

Venecuelanska biskupska konferencija i nadbiskupija Karakas nisu komentirali aktivizam oca Salazara, niti su mu naredili da prestane djelovati.

KT