Biskupija Treviso

U istom danu zaređena dva 26-godišnja brata blizanca


„Sada osjećam mir koji nikada prije nisam osjetio. Znam da se nalazim tamo gdje me je Bog stavio, a uz to imam sreću da se pokraj mene nalazi moj brat, koji savršeno razumije dubinu i važnost svega što doživljavamo“, objasnio je otac David.

Dva brata blizanca, Giacomo i Davide Crespi, su 25. svibnja ove godine stajali jedan pored drugoga, kako bi, zajedno s još trojicom kandidata, od svojeg biskupa u Trevisu primili sakrament svetog reda, donosi Aleteia.

Otac Giacomo se prisjeća trenutka kada su još u petom razredu osnovne škole, kada su imali 14 godina, slušali o zvanjima. „Naravno da se u toj dobi nismo pitali želimo li jednom biti svećenici. Sve je započelo kao avantura. Kako smo odrastali, obojica smo u različito vrijeme zakoračili na put razlučivanja, u razdoblje proučavanja teologije te naposljetku izbora svećeničkog zvanja“, kaže Giacomo.

Premda su braća na taj put krenuli zajedno, obojica naglašavaju kako je svatko od njih o svojem pozivu odlučivao „osobno, autonomno i slobodno“. „Mi smo jednostavno dijelili isti put“ objašnjava Giacomo.

Podršku na putu prema svećeništvu dobili su od roditelja i dvije sestre. „Cijelo ovo vrijeme se nismo osjećali usamljeno, nego da nas oni, posebno naši roditelji, prate i u svemu podržavaju”, tvrdi otac Giacomo. Njihov otac je za talijanske medije objasnio da su morali kupiti novi automobil kako bi mogli odlaziti u sjemenište i sudjelovati u događaje za članove obitelji.

Drugi svećenik, otac David, kaže kako mu je svećeničko ređenje donijelo poseban unutarnji mir: „Sada osjećam mir koji nikada prije nisam osjetio. Znam da se nalazim tamo gdje me je Bog stavio, a uz to imam sreću da se pokraj mene nalazi moj brat, koji savršeno razumije dubinu i važnost svega što doživljavamo“, objašnjava otac David.

KT