SAD

Zamjenik guvernera Washingtona postaje isusovac


U četvrtak 19. ožujka zamjenik guvernera Washingtona obznanio je kako neće tražiti reizbor te će umjesto toga ove jeseni pristupiti Družbi Isusovoj.

Zamjenik guvernera Washingtona Cyrus Habib (38) završit će svoju osmogodišnju karijeru na javnoj funkciji nakon, što su ga, kako je opisao, dvije godine pažljivog i molitvenog razlučivanja odvele da se odluči pridružiti Družbi Isusovoj.

Kako javlja CNA, Habib, koji je za zamjenika guvernera izabran 2016., inače je najviše rangirani iranski Amerikanac izglasan u SAD-u, te je prvi slijepi zamjenik guvernera ikad.  

Kako je njegov postupak razlučivanja bio gotovo u potpunosti privatan, Habib je rekao kako očekuje da će mnogi njegovi birači i pristaše smatrati kako je njegova odluka veliko iznenađenje, posebno jer su mnogi smatrali da ima svijetlu političku budućnost.

Unatoč tomu, Habib je Americi poručio kako se nedavno osjetio pozvanim na drugačiji način života, iako je onaj koji je također orijentiran na služenje i društvenu pravdu. „Osjetio sam poziv posvetiti svoj život više izravnom i osobnom putu. Počeo sam vjerovati kako je najbolji put kako bih produbio svoju predanost društvenoj pravdi reducirati složenost u mom osobnom životu i posvetiti se služenju drugima“, napisao je, između ostalog, u svom eseju.

Isusovačka formacija uobičajeno traje između osam i 17 godina, a Habib nije otkrio kojoj će se njihovoj provinciji, od četiri američke, pridružiti ove jeseni, ali je zamolio da ga se prati molitvama. „Molim vas da me pratite svojim molitvama dok putujem ovim novim putem, vi ćete također biti u mojim“, poručio je.

KT