Zašto dabar krade božićno drvce?


Nedavno se pojavio simpatični videomalog dabra koji grabi božićne ukrase s odlučnošću kakvu se nije vidjelo još „otkako je Grinch ukrao Božić“…

Baš kada se pomisli kako treba pospremiti božićne ukrase, pojavio se iznimno simpatičan video koji je ponovno probudio radost božićnog razdoblja. Snimka prikazuje malog dabra koji je odlučio prenamijeniti božićne dekoracije i darove u improviziranu branu: nasred hodnika!

Grabeći predmete božićne tematike s odlučnošću Grincha, dabar koristi sve što mu je nadohvat ruke kako bi izgradio branu. Dok posao počinje polako, sa samo nekoliko malih plišanih životinja, ubrzo se namjerio na više te je ukrao božićno drvce. Struktura je zaista počela poprimati oblik nakon što se u mješavinu dodala velika plišana lutka Spužve Boba Skockanog.

Posebno je zanimljivo kako dabar nakon svakog dodavanja u „branu“ zastaje ispitati svoj rad. Posebno pazi na postavljanje raznih predmeta uključujući papir za zamatanje, prostirku i japanku. Mali dabar čak i popravlja dijelove koji padnu, iako se čini da odustaje kada se Spužva Bob odbija složiti kako on želi.

Napomenimo kako ovaj dabar nije kućni ljubimac. Video je naime napravila Holley Muraco iz Woodside Wildlife Rescuea, organizacije posvećene spašavanju i rehabilitaciji ugroženih životinja Mississippija. Iako Muraco nije dala ime ove ženke dabra, objasnila je kako je siroče te da su joj brana i kućica uništeni. Woodside Wildlife Rescue rehabilitirat će ju dvije godine prije nego što ju se ponovno uvede u divljinu.

„Moraju imati puno prilika za vježbanje instinktivna ponašanja. Ovaj dabar uživa igrati ovu igru ​​u kući, ali većinu vremena živi s ostalim dabrovima siročadi vani. Nadamo se da ćete se zaljubiti! Ovoj neshvaćenoj i jedinstvenoj vrsti treba puno ljubavi“, naznačila je Holley u opisu videa.

Na Holleyinom YouTube kanalu postoji mnoštvo videozapisa o dabrovima. Iako je dirljivo gledati ih kako rade kao tim, nijedan od videa ne mami osmijeh kao ovaj u kome se pravi brana nasred hodnika.

J.P., KT