Novi Šeher

Zlatni pir obitelji Bagara


Pero i Jela (rođ. Dropulja) Bagara, 30. listopada, okupljeni oko Isusovog stola u župi Novi Šeher zahvalili su Bogu za kršćanski brak kojeg su sklopili prije 50 godina.

Okupljeni u krugu najbliže obitelji, ovu zlatnu obljetnicu proslavili su u crkvi Sv. Ilije u Novom Šeheru. Bila je to zahvala Bogu za bračno zajedništvo i zajednicu života, međusobnu ljubav i poštovanje, vjeru i nadu, ali i druge kršćanske vrijednosti koje su proteklih godina nastojali živjeti i ugraditi u živote svoje djece.

U prigodnoj propovijedi tijekom misnog slavlja župnik fra Vjeko Eduard Tomić je u ime čitave župne zajednice ali i Crkve u cjelini zahvalio slavljenicima što su 50 godina svjedočili da dvoje ljudi okupljeni u kršćanskom braku, uz Boga kao onoga koji potiče, nadahnjuje i čuva, mogu nadvladati sve nevolje i nedaće ovozemaljskog života.

Proteklo razdoblje Jelina i Perina života bilo je protkano usponima i padovima, radošću i krizama, ali skladni kršćanski brak i međusobno poštovanje i ljubav nadvladali su sve i ovome svijetu su podarili tri sina koji danas imaju svoje obitelji, a ponosni djed i baka danas imaju 10 unučadi.

Nakon slavlja u crkvi druženje je nastavljeno kod obiteljskog stola uz prisjećanje na događaje koji su obilježili proteklih pola stoljeća. Župnik je slavljenicima poklonio raspelo da im i dalje bude putokaz i nada za život.

J.P., KT