Deževice

Zorka i Pero - primjer bračnog zajedništva


U župi i svetištu u Deževicama bilo je 14. travnja posebno svečano. Župljani Zorka i Pero Puljić skupa sa svojom djecom, unučadi, braćom, sestrama, rodbinom i župljanima proslavili su 50. godišnjicu zajedničkog života.

Svečano misno slavlje predslavio je domaći župnik don Marin Marić koji je na početku mise u prepunoj župnoj crkvi pozdravio sve nazočne, a posebno jubilarce Zorku i Peru. Zahvalio im je na vjernom svjedočenju zajedničkog života punih 50 godina, bilo to u zgodno ili nezgodno vrijeme.

U prigodnoj propovijedi župnik je naveo nekoliko činjenica iz njihova života, te je, između ostalog, kazao: „Uvijek su bili vjerni dragom Bogu, odgajali su svoju djecu u toj vjeri, te križ i križeve koje su imali podnosili su utječući se evanđelju.“ Zahvalio im je na stalnom i odanom poštivanju župnika te njihovu aktivnom sudjelovanju u župnoj zajednici.

Svećenik je na kraju poručio kako ovo dvoje slavljenika trebaju biti primjer mladim generacijama kako u brak ulaziti te kojom stazom života ići jer bez Boga je nemoguće živjeti u bračnoj zajednici. Nakon homilije uslijedio je blagoslov bračnih drugova prigodom obljetnice ženidbe.

Na završetku misnog slavlja don Marić je zahvalio Zorki i Peri te im uručio prigodni blagoslov za 50. godišnjicu braka koji je uputio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski. Jubilarci su pozvali sve župljane za obiteljski stol ispred župne kuće.

KT