Zvijezda NFL-a ima 8 djece i dalje je otvoren životu


Vođa navale „Los Angeles Chargersa“ katolik Philip Rivers iznenadio je novinare i sportsku javnost rekavši da se on i njegova žena nadaju dobiti od Boga još djece iako ih već imaju osmero.

National Football League (NFL) odnosno Nacionalna liga američkog nogometa (ono što se na našim prostorima često pogrešno povezuje s ragbijem) broji 32 momčadi i u njoj se uistinu može naći mnoštvo osebujnih likova. No, također i nemali broj katolika koji se ne stide svoju vjeru pokazati javno. Jedan od takvih je i Philip Rivers.

Quarterback – ili za one koji ne poznaju američki nogomet: vođa navale i lider momčadi – Rivers i njegova obitelj osvjedočeni su katolici. Sa svojom suprugom Tiffany, inače njegovom srednjoškolskom ljubavlju, vjenčao se kad je njemu bilo 19, a njoj 18 godina. U braku ih je Bog blagoslovio s osmero djece – šest djevojčica i dva dječaka, u rasponu dobi od 16 do tri godine starosti. Premda je i ovo pravi raritet, ipak ono što uistinu „neobično“ jest da je ovaj bračni par i dalje otvoren životu.

Tijekom intervjua početkom nove sezone u NFL-u, poznati sportski novinar Dan Patrick pitao je quarterbacka LA Chargersa jesu li on i njegova žena „gotovi s imanjem još djece“. Rivers je na to odgovori: „Jasno da ne! Nadam se ne!“ Vidljivo u nevjerici novinar je dodao: „Ovo sam očito trebao pitati vašu ženu. Zna li ona da vi želite još djece?“

Potvrđujući ovo quarterback je istaknuo kako oni imaju zajednički pogled na život i da žele još beba. „Oh, da, ona je sva u tome!“, objasnio je te ukratko opisao kako njegov obitelj funkcionira. S obzirom da su troje starije djece cure one već pomažu oko mlađih, a imati toliku obitelj za njega je „fenomenalno“.

Inače, Rivers je o svojoj vjeri javno govorio više puta. U intervjuu iz 2017. uz ostalo, rekao je: „Moja mi je vjera uvijek bila važna. Kada sam otišao na koledž tada sam postao samostalan. Ustajao bih iz svoje spavače sobe i išao u crkvu, svake nedjelje išao bih na svetu misu. Tada sam zapravo izgrađivao svoj vlastiti put u vjeri.“

Također, u istom je razgovoru istaknuo kako je tajna uspjeha njegova braka u relaciji koju su on i njegova supruga Tiffany uspostavili s Isusom. „Nadam se da se Bog poslužio sa mnom kako bi taknuo jednoga od vas i pozvao na osobni put vjere s Isusom“, posvjedočio je na kraju Rivers.

KT/aleteia.org