Hercegovina

19. međubiskupijski susret maturanata


Tradicionalni 19. međubiskupijski susret maturanata upriličen je 17. ožujka u Hercegovini, a nazočili su mu maturanti iz četiriju dalmatinskih nad/biskupija (Splitsko-makarske, Zadarske, Šibenske i Dubrovačke) predvođeni vjeroučiteljima i profesorima.

Foto: radioljubuski.ba

Foto: radioljubuski.ba

U jutarnjim satima, 50-ak autobusa iz čitave Dalmacije stiglo je u Humac, kod Ljubuškog u franjevački samostan i crkvu Sv. Antuna Padovanskog u kojoj je slavljeno euharistijsko slavlje, a predvodio ga je šibenski biskup, mons. Tomislav Rogić. Maturanti su također imali priliku pristupiti uskršnjoj ispovijedi.

Nakon svete mise, oko 2 500 maturanata uputilo se u Mostar i Međugorje gdje su u zajedničkom druženju, šetnji i razgledavanju proveli ostatak popodneva te se predvečer uputili kući.

Obogaćeni još jednim vrijednim duhovnim iskustvom, za nadati se da su svojim obiteljima donijeli dio mira i radosti koje su iskusili te da su svoja mlada bića obogatili potrebnim „gorivom“ Duha Svetoga za svoj životni put.

Nadamo se kako će sljedeće godine prilikom jubilarnog 20. susreta maturanata, hrvatski Humac još jednom biti duhovno osvježenje, otrežnjenje i utočište učenicima iz svih dijelova Dalmacije.

KT/ Davor Stipan, prof.