Sarajevo

Božićna radost u "Svetoj Obitelji"


Božićno vrijeme u Dječjem vrtiću (DV) „Sveta Obitelj“ obilježile su prigodne pjesme, recitacije, igrokazi i akcije skupljanja slatkiša za bolesnu djecu.

Prvu božićnu priredbu održale su najmlađe skupine vrtića 18. prosinca koje su zajedno s odgojiteljicama pripremile kostime i scenografiju kako bi dočarale pravi božićni doživljaj.

Djeca su za svoje roditelje, bake, djedove i prijatelje pripremila razne božićne pjesme, igrokaze i recitacije.

Druga priredba je održana dan poslije kada je u goste došao kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, koji je pozdravio roditelje i djecu te zaželio čestit i blagoslovljen Božić te novogodišnje praznike. Ravnateljica DV „Sveta Obitelj“ s. Kata Ostojić pozdravila je nazočne i naglasila kako su obitelj i dijete radost koja predstavlja ljepotu življenja.

„Bog je odlučio roditi se u obitelji te na taj način šalje poruku i svima nama danas da je obitelj ona koja povezuje i obvezuje. Zato ovoga Božića učinimo sve kako bi naše obitelji bile mjesto radosti i topline da Isus u svakoj našoj obitelji može prepoznati da je voljeno i ljubljeno dijete“, rekla je s. Kata.

Priredba za „velike“ održana je u četvrtak, 20. prosinca kada su djeca iz Produženog boravka pokazala svoje umijeće u izvođenju veselih božićnih pjesmica.

Najveće uzbuđenje i sreća zavladali su dolaskom Svetog Nikole, koji je malo kasnio, ali je došao s vrećom punom darova za svu djecu koja su bila dobra.

Skupine svih uzrasta su svojim plesom i pjesmom uistinu oduševili svoje odgojiteljice, roditelje, kao i sve druge goste. Program je bio pun radosti i veselja mališana koji su svojim izvedbama dokazali koliko vole Božić i koliko ga željno iščekuju.

KT