Caritas Mostar dobio sanitetsko vozilo za kućnu skrb


Predsjedniku Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan mons. Ratku Periću 14. siječnja vlasnik salona vozila MRM Ljubuški-Mostar Miroslav Rupčić predao je ključeve darovanog sanitetskog vozila.

Caritas Mostar dobio sanitetsko vozilo za kućnu skrb  Foto: Ante Bender

Caritas Mostar dobio sanitetsko vozilo za kućnu skrb Foto: Ante Bender

Nakon zahvale biskupa Perića, Rupčić je rekao kako je kuća MRM na raspolaganju za činjenje dobra: „Vrijeme je darivanja, a mi smo htjeli dati svoj doprinos, a u dogovoru s don Željkom Majićem ocijenili smo da je ovo trenutačno najpotrebnije i odlučili smo u svojim skromnim mogućnostima pomoći“, prenosi IKA.

Ravnatelj Caritasa Mostar don Željko rekao je da će prvi tim kućne skrbi nazvane „Milosrdni Samarijanac“ početi s aktivnostima u ponedjeljak 20. siječnja, a naglasak će biti na pružanju medicinske njege bolesnicima u obiteljskim domovima, ali će pomagati i u pospremanju stana, dostavi hrane i higijene te ako je potrebno i lijekova.

„Pozivam i sve koji mogu da se uključe u ovu akciju, jer nismo mi tako siromašni da čekamo pomoć izvana, da sami ne možemo pomoći“, dodaje don Željko. Ovaj tim je donacija Tjedna solidarnosti Hrvatskog Caritasa koji se provodi svake godine, a odlučeno je da se ta pomoć namjeni u ovu svrhu.

„Zahvaljujem Hrvatskom Caritasu i svim ljudima koji su sudjelovali, a želim ih potaknuti da ih ove godine povede evanđeoska ljubav, jer samo tako i tome duhu mi možemo djelovati“, istaknuo je ravnatelj Caritasa Mostar.

Pozvao je sve koji znaju za ostavljene i osamljene osobe i koji su potrebni Caritasove ljubavi da informacije dostave u Caritas kako bi medicinska sestra i njegovateljica mogle doći i na njihove adrese. „Nadamo se da ćemo uskoro, zahvaljujući i poslovnim ljudima iz Hercegovine, sa sličnim aktivnostima početi i u drugim dijelovima biskupije“ zaključio je Majić.

Kućna skrb u Caritasu Mostar bila je aktivna sve do 2016. kada se zbog objektivnih razloga ugasila, ali je cijelo vrijeme bio otvoren poziv da se ponovno otvori ovaj najkaritativniji i najhumaniji oblik pomoć.

KT