Caritas

Čokoladni dan Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije


Vjeruje se da je na današnji dan 1550. godine na područje Europe po prvi put uvezen plod kakaa, glavni sastojak svima nama omiljene slastice-čokolade. Stoga je Caritas Vrhbosanske nadbiskupije danas upriličio obilježavanje Dana čokolade

Djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije predvođeni ravnateljem dr. vlč. Mirkom Šimićem i ravnateljicom Caritasova vrtića Sveta Obitelj mr. sc. s. Katom Ostojić obišli su štićenike Zavoda Drin i Bakovići.

Tijekom posjeta upriličene su kreativne radionice i igre natjecateljskog duha. Za 1., 2. i 3. mjesto osvojeno na igrama vlč. Mirko Šimić uručio je prigodne nagrade. Iako veliki broj štićenika nije mogao sudjelovati na radionicama i igrama oni nisu ostali zaboravljeni, te su za svakoga ponaosob darovani čokolada i sok.

U vrijeme posjete spomenutim zavodima djelatnici Pučke kuhinje Sarajevo i mališani Dječijeg vrtića Sveta Obitelj također su uspješno obavili svoj zadatak izmamivši slatke osmjehe korisnicima Caritasove kuhinje darivajući im čokolade.

"S osmjehom na licu možemo reći da smo na ovaj 'slatki dan' uspješno podijelili 2 000 čokolada, te se nadamo da smo mnogima uspjeli uljepšati i zasladiti ovaj dan. Nama će ostati sjećanje na mnoge izmamljene osmjehe, tople zagrljaje i riječi hvale. Želimo zahvaliti našim donatorima, a posebno World Visionu, koji su nam omogućili realizaciju ovih karitativno-čokoladnih aktivnosti. Do iduće godine ostajemo vedra i ispunjena srca i nadamo se još mnogim ovakvim i sličnim aktivnostima i slatkim danima“, istaknuli su iz Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

KT