Radunice

Drugi i treći dan „Dječjeg ljeta“ u Radunicama


Drugi dan „Dječjeg ljeta“ u župi Sv. Ane u Radunicama, 10. srpnja, započeo je zajedničkom molitvi u 10 sati.

Nakon jutarnje gimnastike mladi i djeca imali smo priliku sudjelovati na molitvenoj radionici, kao i na radionici Priče iz davnina. Naime, župljanka Dragica pokazala im je predmete i nošnju koju su koristili njihovi djedovi i bake, te ispričala nekoliko zgoda iz svog djetinjstva.

Molitvene radionice vodili su animatori iz župe i sjemeništarac Renato, čiji su roditelji rođeni i kršteni u ovoj župi.

Nakon zajedničkog ručka, tijekom poslijepodnevnog programa najmlađi su gledali animirani film Ferdinand, a ostali su učili kako pravilno ubrati lavandu i koristiti je u svom domu. Dan je završen kod zavjetne kapelice Male Gospe u Lučićima uz molitvu krunice.

Kapelica u Lučićima je važna jer je ondje nekada postojala najprije samostalna kapelanija, koja je zatim postala župa. Prošle jeseni na kapelici je postavljena i prigodna ploča u sjećanje na početke župe, kad se misa slavila u šumi.

Treći dan Dječjeg ljeta u subotu, 11. srpnja, takozvani „vodeni dan“, započeo je kraćom molitvom i dužom jutarnjom gimnastikom. Prijepodnevne sate djeca su provela zajedno plešući i igrajući se raznih igara, a zatim su prošetali zajedno s animatorima do obližnjeg stadiona. Putem su pokupili otpatke i smeće bačeno uz put. Poslije ručka pogledali su fotografije od prethodnih dana, dok su animatori pripremili iščekivane vodene igre, iz kojih, nitko nije izaišao suh, ali niti bez osmijeha na licu.

Predzadnji dan Dječjeg ljeta završen je zajedničkom molitvom, i u iščekivanju zadnjeg dana koji će se održati u nedjelju 12. srpnja popodne uz roštilj i igre za odrasle i djecu.

Animatori župe Radunice/ J.P., KT