Drugi ljetni susret u sklopu projekta "Mali putokazi u život"


Od 14. do 16. lipnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je drugi ljetni susret u sklopu projekta "Mali putokazi u život".

Na susretu su sudjelovala djeca iz Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu te Male škole –  Ustanove za prihvat i odgoj djece u Varešu.

Tijekom triju dana djeca i mladi uživali su u bogatu programu aktivnosti koje su za njih pripremile vršnjačke edukatorice: Ivona Štrkalj, Andrea Štok, Danijela Jocović i Ana Jocović, u suradnji s djelatnicima Centra za mlade Žaklinom Brnadić i Stefanom Kukrićem.

Susret je obuhvatio edukativne, zabavne i duhovne sadržaje.

Edukativni dio programa bio je usmjeren na učenje vještina pravilne komunikacije, a posebno se izdvaja vrijeme koje je odvojeno za učenje znakovnog jezika. Zabavni dijelovi uključivali su posjet Olimpijskom bazenu gdje su djeca usvajala i unaprjeđivala svoje plivačke vještine uz stručne instruktore. Organiziran je i posjet parku Stojčevac te su sudionici uživali u prirodi i raznim rekreativnim aktivnostima.

Preostalo, slobodno vrijeme provodili su u sportskoj dvorani Renovabis uz igre i filmske večeri.

Svaka večer završavala je zajedničkom molitvom i druženjem, dok je vrhunac susreta bila sveta misa koju je predvodio pastoralni suradnik NCM-a vlč. Stipica Lešić uz koncelebraciju ravnatelja Centra za mlade vlč. Šime Maršića.

„Posebna zahvala ide redovnicama koje su svoj život posvetile radu s djecom i mladima. Ovaj susret označava početak jedne lijepe priče i suradnje čemu se svi iskreno nadamo“, poručili su iz NCM-a.

Inače, ljetni susreti jedna su od aktivnosti koje se organiziraju u sklopu projekta Mali putokazi u život, a u idućem razdoblju bit će realiziran i ljetni kamp koji će okupiti djecu i mlade iz različitih krajeva.

Žaklina Brnadić/ J.P., KT