Domaljevac

Framaši izveli predstavu „Molitva Malenom Isusu“


U petak, 22. prosinca u Hrvatskom domu kulture na Trgu u Domaljevcu po osmi put domaljevačka Frama župljanima i prijateljima prikazala je svoj novi igrokaz. Ovoga puta bila je to predstava „Molitva Malenom Isusu“.

Predstavu Molitva Malenom Isusu uprizorili su članovi dramske sekcije Malim koracima do velikih djela i ministrantske zajednice: Ivana Perišić, Josip Mikolić, Antonia Josić, Matej Jakobović, Ana-Maria Ćošković, Marijan Mikolić, Maria Josić, Jelena Petričević i Maria Petrović. Dramski tekst po drugi put za Framu Domaljevac napisala je prof. Anela Križanac koja radi s Framom i bogoslovima na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Tom prigodom, župnik u župi Sv. Ane u Domaljevcu, fra Blaž Marković čestitao je framašima na ogromnom trudu koji su ugradili zajedno s fra Bonom kako bi sve još jednom obradovali inspirativnom predstavom u predblagdansko vrijeme. „Pokazali ste one životne vrijednosti koje danas osobito trebamo njegovati, a ujedno takvim prikazom i sami učite istinske životne vrijednosti“, kazao je župnik Marković.

„Svakodnevno nam iskustvo govori o učestalim teškoćama u obiteljskom životu. Nerijetko su one prouzročene nedostatkom vremena pojedinih članova obitelji jednih za druge. Poznato nam je kako je teško to stanje liječiti, i obiteljsku zajednicu dovesti žuđenom skladu i miru. Kakva li radosna uspjeha kad to jedna takva obitelj postigne. I ovaj skromni igrokaz, prožet je božićnim duhom a govori o pravim vrijednostima života, obitelji, prijateljstvu i zajedništvu, besmislenoj užurbanosti i nedostatku vremena što narušava sklad i mir obiteljskoga života. U sve je ukomponirana posavska tradicija Badnjeg dana, okupljanja obitelji, rodbine i prijatelja“, kazao je fra Bono Kovačević, duhovni asistent Frame.

U vremenu kada je veliki broj mještana Domaljevca već pronašao drugi dom u Njemačkoj, više je nego za isticanje optimizam i opredjeljenje mladih, koji djeluju pri Franjevačkoj mladeži župne crkve Sv. Ane, ostati u svome mjestu i sa svojim mještanima u najradosnijem mjesecu vrijeme učiniti ljepšim, duhovnijim i sadržajnijim. Tako oni s duhovnim asistentom fra Bonom svakog blagdana obraduju župljane novom predstavom u koju ugrade slobodno vrijeme, ljubav i mladenački entuzijazam s kojim će uskoro krenuti i prema Asizu kako bi tjedan dana još više svoju duhovnost osnažili.

KT/N.K.