Vitez

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni otvorila prostorije


Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni u Vitezu je 16. veljače pred velikim brojem gostiju svečano otvorila prostorije u kojima će djelovati.

Svečanost je započela himnom hrvatskog naroda u izvedbi Vokalnog sastava Ad Libitum.

Potom se okupljenima obratio predsjednik Udruge Mateo Marić te opisao u kratkim crtama njezin dosadašnji rad. Istaknuo je kako se u narednom razdoblju žele što vise približiti mladima kroz razne edukacije, radionice, igre, studijska putovanja i slično. Marić je naglasio da je uređene financirao Ured za stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, čiji su predstavnici nazočili otvorenju, te im se na tome zahvalio.

Nakon izvedbe vokalnog sastava, okupljenima se obratio voditelj Gradskog kazališta mladih u Vitezu  Ivan Sajević teistaknuo kako GKM Vitez i Hum u narednom razdoblju planiraju realizaciju zajedničkih projekata.

Na svečanosti je govorio i Ivan Dominković, predsjednik Foruma mladih osječko-baranjske podružnice Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten te predstavio udrugu čiji je glavni cilj pomaganje Hrvatima u BiH i Hrvatima koji žive u Hrvatskoj, a porijeklom su iz BiH.

Voditeljica Anja Stipinović je zahvalila okupljenima, iskazala zadovoljstvo što mladi nisu sami te pozvala na prigodni domjenak i ugodno druženje.

Za kraj je Vokalni sastav Ad Libitum izveo skladbu Srebrena Bosna.

Okupljeni su potom u prostorijama mogli vidjeti dio fotografija realiziranih projekta i aktivnosti Udruge, piše na portalu vitez.info.

Treba istaknuti da je među gostima bilo onih koji su došli iz: Osijeka, Sarajeva, Kiseljaka, Kreševa, Ljubuškog, Kupresa, Novog Travnika, Travnika, Busovače i ostalih mjesta.

KT