Hrvatski dom "Herceg Stjepan Kosača" pridružio se akciji "crvena srijeda"


Hrvatski dom "Herceg Stjepan Kosača" pridružio se u večernjim satima 24. studenoga globalnoj akciji katoličke međunarodne humanitarne organizacije" Kirche in Not" te je pročelje ovoga zdanja u Mostaru obojeno u crveno.

Foto: Facebook Hrvatski dom

Foto: Facebook Hrvatski dom "Herceg Stjepan Kosača"

"Odlučili smo podržati ovu globalnu inicijativu i tako dati potporu kršćanima koji trpe. Posebno mi je drago da se nesuđena mostarska katedrala, (današnja je zgrada Hrvatskog doma Kosača sagrađena od materijala namijenjenog gradnji katedrale na zemljištu koje su komunisti oteli Mostarsko-duvanjskoj biskupiji) pridružila ovoj akciji te na ovaj način dala potporu sarajevskoj katedrali i svim kršćanima svijeta koji su izloženi progonima", izjavio je ovom prigodom ravnatelj Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović.

Inače, katolička humanitarna organizacija Kirche in Not već godinama posljednju srijedu u studenome diljem svijeta različitim aktivnostima pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere. Jedan od načina je iluminacija znamenitih građevina.

Na Faceboom profilu ove institucije možete pogledati i prigodni video snimak te razgledati ostale fotografije s ovog događaja.

Ž.I., KT