Bijelo Brdo

Kanonska vizitacija župe Bijelo Brdo


Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić obavio je redovitu kanonsku vizitaciju 8. studenog u župi Sv. Ivana Krstitelja - Bijelo Brdo kod Dervente.

Po dolasku u župu kardinal Puljić se susreo sa župnikom vlč. Vladom Vrebcom, koji ga je upoznao sa stanjem na terenu. Potom je uslijedio pregled župnih i crkvenih knjiga, kako propisuje Zakonik kanonskog prava Katoličke Crkve, javila je KTA.

Zatim je slavljena sveta misa na početku koje je kardinala pozdravio župnik vlč. Vrbac. U svojoj propovijedi nadbiskup je objasnio značenje kanonske vizitacije okupljenom puku, a u nastavku je progovorio o važnosti i ulozi svetca čiji je spomendan toga dana - Gracija Kotorskog. Napose ih potaknuo da ne zaboravljaju korijene svojih predaka.

Poslije euharistijskog slavlja kardinal se susreo sa župljanima s kojima je razgovarao o temama važnim za ovu župnu zajednicu, a koji su imali prigodu iznijeti mišljenja i prijedloge kao i postaviti pitanja vrhbosanskom nadbiskupu. Druženje je nastavljeno za ručkom, gdje su bili nazočni i župnici susjednih župa Derventskog dekanata.

KT