Tomislavgrad

“Kap ljubavi” novim humanitarnim projektom obilježila 20. rođendan


U subotu 2. studenog, tomislavgradska humanitarna udruga proslavila je 20 godina rada i brige o najpotrebitijim članovima društva

Za djevojčice u Beninu

„Oj, fra Đoka živ nam i zdrav bio i još dugo udrugu vodio“, riječi su bećarca kojim su Sinovi Hercegovine čestitali rad udruge Kap ljubavi.

Da su i dalje voljni stati uz ovu udrugu potvrdili su i brojni donatori i sponzori ove humanitarne večeri kao i oko 650 uzvanika koji su se okupili u Svadbenome salonu Lovre u Bukovici gdje je proslavljena obljetnica djelovanja. Naravno, 20. rođendan bio je u znaku humanosti pa je od prodaje ulaznica i tombola prikupljen vrlo značajan iznos.

Ovom prigodom prikupljeno je i oko 9 i pol tisuća eura pomoći za dovršetak izgradnje i opremanje knjižnice za siromašne djevojčice smještene u Domu Sv. Ivana Pavla II. u Beninu, a kojeg je osnovao vlč. Odilon Singbo. Gosti na večeri su za tu namjenu prikupili oko 4 i pol tisuće eura, dvije tisuće je odlučio darovati fra Miljenko Mika Stojić, predsjednik udruga Fra Didak Buntić, a ostali dio novca pružit će Kap ljubavi.

Tijekom vrlo sadržajnoga program, nazočnima se u ime Kapi ljubavi obratio njezin voditelj fra Jozo Radoša Đoka zahvalivši svima koji pomažu rad udruge. Na poseban način riječi zahvale uputio je gospodinu Lovri Čuiću, vlasniku Svadbenoga salona Lovre te mu uručio umjetničku sliku s prikazom njegove obitelji, a koju je naslikao slikar Ivica Jurčević.

Prigodne riječi uputili su i duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić, načelnik tomislavgradske općine Ivan Vukadin, fra Miljenko Mika Stojić – voditelj sestrinske udruge Fra Didak Buntić i vlč. Odilon koji trenutno obnaša službu kapelana na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.

„Da nije Kapi ljubavi ja bih mogao zatvoriti Dom Sv. Ivana Pavla II. u Beninu koji sam izgradio za djevojčice bez roditelja“, kazao je vlč. Odilon ugodno iznenađen odazivom na ovu proslavu, ali i dobrotom koja nadilazi njegovo poimanje dobrote.

Uz glazbu, tombolu, aukciju

Ostali govornici izrazili su svoje čestitke i podršku daljnjem radu Kapi ljubavi naglasivši da je uvijek blagoslovljenije pružati no primati i da će sve dok bude dobrote, koja ništa ne traži zauzvrat, živjeti i ljubav i kršćanstvo.

Tijekom večeri podijeljeno je više od 130 tombola, a među najvrjednijim nagradama svakako valja istaknuti put u Svetu Zemlju. Zanimljiva je bila i aukcija na kojoj su ponuđeni dres i lopta s potpisima svih hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Lopta je na kraju prodana za 1 050 eura, a dres za 700 eura.

Valja naglasiti da se uoči početka aukcije video-vezom javio i hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida uputivši čestitku Kapi ljubavi.

Uz već spomenute Sinove Hercegovine, u glazbenome programu publiku je zabavljala tomislavgradske skupina Afrodita kao i Zoran Begić Zoka koji je nastupio u pratnji Dinarida.

Iz Kapi ljubavi ovom prigodom zahvaljuju svima koji su protekla dva desetljaća bili uz njih, nesebično pomažući bez obzira o kojem projektu bilo riječ. Zahvaljuju i svima koji su pomogli i sudjelovali u proslavi njihove 20. obljetnice.

O radu Kapi ljubavi

Podsjetimo, humanitarna udruga Kap ljubavi trenutačno skrbi za oko 200 obitelji s područja općine Tomislavgrad, a svoje djelovanje odavno su proširili i na druge općine u BiH, kao i na afrički kontinent. Uz pomoć u hrani, odjeći, ogrijevu, lijekovima i ortopedaskim pomagalima, ova Udruga, na čijem je čelu već dva desetljeća duvanjski svećenik fra Jozo Radoš Đoka, uz pomoć dobrih ljudi, obnavlja i popravlja trošne domove svojih štićenika, a u proteklih nekoliko godina iz temelja su za šest obitelji izgradili i potpuno opremili nove kuće. Zbog činjenice da uz neophodnu materijalnu pomoć koju pružaju, svoj rad temelje prije svega na toplom ljudskom pristupu i prijateljskom odnosu sa svojim štićenicima, postali su nadaleko prepoznatljivi i cijenjeni, što kontinuiranim sudjelovanjem u svim njihovim akcijama vrednuju i njihovi sponzori, ovdašnji gospodarstvenici, ustanove i pojedinci, prenosi kupreskiradio.com.

KT