Kard. Puljić primio veleposlanika Republike Turske


U srijedu 1. prosinca, nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić u posjet je primio veleposlanika Republike Turske Sadika Babura Girgina.

Kardinal je u svom obraćanju kazao kako „naša uloga nije da krojimo politiku nego da se borimo za čovjeka“. „Upravo na to smo i pozvani. Današnja politika treba shvatiti da smo mi u BiH različiti. Različita nam je vjera, kultura i nacionalna pripadnost. Zato treba stvoriti uvjete da se svi osjećaju slobodno i znaju da su kod svoje kuće. Nama ne treba država iz koje narod bježi, jer stvorena je danas takva klima u kojoj ljudi strahuju od novih sukoba, jer je velika politička napetost u zemlji koja se prelama preko leđa maloga čovjeka. Na nama je da ljudima vratimo nadu i povjerenje“, rekao je vrhbosanski nadbiskup.

Na kraju susreta veleposlanik je zahvalio kardinalu na prijemu. Naglasio je kako se on suosjeća s narodima koji ovdje žive, te da sve zemlje uključujući i Tursku trebaju raditi na izgradnji mira i pomirenja među ova tri naroda, kako bi ova zemlja uistinu bila što prosperitetnija, a njezin narod sretan u njoj.

D.M./ J.P., KT