Kardinal Vinko Puljić čestitao Ramazanski Bajram


Vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić uputio je u četvrtak 21. svibnja u povodu Ramazanskog Bajrama čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani efendijo Kavazoviću!

Povodom Ramazanskog Bajrama, Vama osobno kao i cijeloj Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke. Nakon Ramazanskog posta, proslava Bajrama za Vas muslimane je radost u vjeri, obnavljajući svoju vjernost Bogu i njegovim Zakonima.

Zato se obraćam u osobno ime kao i u ime vjernika katolika u ovoj zemlji, te želim i od Boga molim, da nas život vjere osposobi na izgradnju mira, zajedničkog poštivanja i razumijevanja, te nastojanja oko suradnje za opće dobro svih naroda i svake osobe u ovoj Bosni i Hercegovini.

U ovim vremenima, kada se tako malo vrednuje ono što je duhovno kao i moralne vrijednosti, živo se nadam da će naša suradnja i zajednička nastojanja unijeti u ovo društvo vrednote duha i srca, te ga tako iznutra pokušavati ozdravljati.

Dok Vam želim od Boga dobro zdravlje i radosnu vjeru te dobro međusobno razumijevanje iskreno Vas pozdravljam, poručio je kardinal Vinko u svojoj čestitci.

J.Vr.,KT