Kaznene prijave zbog prijetnji širenja "koronavirusa" i dizanja panike


Policijski službenici u Travniku i Novom Travniku izdali su dva prekršajna naloga za dvije osobe koje su na "Facebooku" namjerno širile paniku i dezinformacije tvrdeći da će širiti "koronavirus" po cijeloj BiH.

Foto: pixabay.com, Ilustracija

Foto: pixabay.com, Ilustracija

Tako je prekršajni nalog dobila osoba S.M. iz Travnika rođena 1985. jer je "narušila javni red i mir" objavom video linka na društvenoj mreži Facebook, u kojem govori da će se po cijeloj Bosni voziti i širiti koronavirus. Ta je objava izazvala uznemirenost velikog broja građana te je, nakon dojave, morala intervenirati i policija.

Drugi evidentirani slučaj je u Novom Travniku gdje su policijski službenici izdali prekršajni nalog osobi H. B. rođenoj 1998. zbog "uznemiravanja većeg broja građana" objavom u kojoj se navodi "da je bio u Bosni, ali se nije pregledao, te će namjerno širiti zarazu".

Mnogi će reći kako u ratu najprije strada istina. Međutim, izvanredna situacija zbog koronavirusa dovela je do pojave lažnih informacija, ali nažalost i namjernog širenja panike te otvorenih prijetnji. Na svu sreću intervenirala je policija te se nadamo kako se slične stvari neće događati.

Ž.I, KT