Sarajevo

Kotorski bogoslov postavljen u službu akolite


U nedjelju, 24. svibnja, u kapelici Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić postavio je u službu akolite kotorskog bogoslova Damira Vrbešića.

Foto: vbs.ba

Foto: vbs.ba

Pred početak bogoslužja rektor VBS-a preč. Zdenko Spajić pozdravio je kardinala, kolege odgojitelje i bogoslove, a zatim je uslijedio pozdrav nadbiskupa Puljića.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, kako je objavljeno na mrežnoj stranici VBS-a, kard. Vinko se u homiliji dotaknuo pročitanog evanđeoskog odlomka iz Ivanova evanđelja, Blažene Djevice Marije i samog čina postavljenja u službu akolite. Istaknuo je kako trebamo tražiti Marijin zagovor te s njom zajedno rasti.

Poslije homilije uslijedilo je postavljanje bogoslova za službu akolitata kojoj je pristupio Damir Vrbešić iz župe Kraljice Svete Krunice – Kuševac u Hrvatskoj.


Svetu misu skladnim pjevanjem uveličao je Zbor bogoslova VBS-a Stjepan Hadrović, te je druženje po završetku euharistijskog slavlja nastavljeno za obiteljskim stolom.

J.P., KT