Prozor

Krštenje šestog djeteta obitelji Ivančević


U nedjelju, 12. studenoga, nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić, krstio je u župnoj crkvi u Prozoru, malenu Ritu, šesto dijete Branka i Ružice Ivančević.

Foto: Jozo Tomić - foto studio Flash

Foto: Jozo Tomić - foto studio Flash

 

Nakon procesijskog ulaska u crkvu i Obreda primanja djeteta, na početku euharistijskoga slavlja nazočnima se obratio mjesni župnik mons. Marko Tomić koji je izrekao riječi dobrodošlice, čestitke i zahvale.

Između ostalih čitača, prvo ovo-nedjeljno čitanje, pročitao je ministrant, Dominik, Ritin najstariji brat, a tekst iz Matejeva evanđelja njezin stric don Milan Ivančević, salezijanac.

U prigodnoj propovijedi nadbiskup Vinko je, između ostaloga, izrekao promišljanje vezano za istinsko značenje mudrosti, korištenja vremena, krštenja, važnost obitelji i ljudskog dostojanstva. Također, ohrabrio je roditelje krštenice zahvalivši im što se ne boje i što su otvoreni životu.

Poslije homilije i molitve vjernika uslijedio je središnji dio obreda krštenja prilikom kojega je kardinal Vinko krstio malu Ritu koju je držala kuma Marija Škarica.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem animirali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

U završnom dijelu mise, kardinal Puljić, je uz malenu Ritu blagoslovio njenu majku, oca i kumu, a prije otpusta naroda i sve nazočne.

U koncelebriranom misnom slavlju uz vrhbosanskog nadbiskupa, župnika Marka i don Milana, sudjelovali su još i svećenici: Stjepan Didak, Miodrag Brkan, Ivan Bošnjak, Ante Meštrović i Franjo Tomić.

Nakon krštenja, zajedničkoga fotografiranja, darivanja i čestitanja, proslava krštenja šestog djeteta obitelji Ivančević nastavljena je kod obiteljskoga stola.

Malena Rita s roditeljima i bakom Ivušom živi u obiteljskoj kući u mjestu Šlimac, župa Prozor.

Bog je Branku i Ružici, osim nje, podario još tri kćeri Ivu, Saru i Kristinu te dva sina: Dominika i Tonija.

Inače, Ritin otac Branko potječe iz mnogobrojne obitelji, njegovim roditeljima, Ivuši i sada pok. Anti, Bog je podario devetero djece od kojih je sada živo njih šestero. Majka Ružica, također dolazi iz mnogobrojne obitelji, a njezini su roditelji Veronika i Stipo Kraljević, uz Božji blagoslov rodili i odgojili šestero djece.

Marinko Rumbočić/ KT