KŠC ''Sveti Josip'' otkazao nastavu zbog zagađenog zraka


Iz Uprave Katoličkog školskog centra ''Sveti Josip'' otkazali su nastavu 13. siječnja zbog, kako su naveli, prekomjernog zagađenja zraka u Županiji Sarajevo.

"Uslijed prekomjernog zagađenja zraka u Županiji Sarajevo, a nakon konzultacija s Osnivačem i Ministarstvom za obrazovanje, znanost i mlade Županije Sarajevo, obavještavamo vas da se nastava u Katoličkom školskom centru 'Svet Josip' Sarajevo odgađa do utorka,14. siječnja 2020. godine", naveli su iz KŠC ''Sv. Josip''.

Također, ističu kako će dodatne obavijesti vezane za početak nastave u drugom polugodištu biti objavljenje tijekom ponedjeljka. Koncentracije čestica prašine PM10 u zraku i u nedjelju bile su izrazito visoke, zbog čega je u svim zonama Županije Sarajevo i dalje na snazi epizoda ''Uzbune''.

Prosječne izmjerene vrijednosti PM10 u nedjelju na automatskoj postaji Ilijaš iznosile su 644 µg/m3, na Ilidži 492µg/m,3, na Otoci 447 µg/m3, te na Vijećnici 347 µg/m3. Apelira se da se kretanje u ''zonama uzbune'' umanji na minimum, naročito u večernjim satima kada se očekuje ponovno rast koncentracija PM10. Također, Sarajevo je u subotu i nedjelju, prema podacima sa službenih mjernih postaja, zauzelo neslavno prvo mjesto najzagađenijih gradova u svijetu.

KT