Zenica

Medijske radionice u KŠC-u u Zenici


Djelatnici Katoličkog tjednika koji djeluje pri Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN) održali su 25. rujna u Katoličkom školskom centru „Sv. Pavao“ medijsku radionicu.

Edukatori Miroslav Gracić, Josipa Prskalo i Tina Matić održali su u sklopu projekta Škola volonterizma dvije medijske radionice učenicima završnog razreda osnovne škole i gimnazijalcima iz različitih odjela.

Sudionici podijeljeni u dvije grupe od po 20-ak đaka najprije su bili upoznati s djelatnošću Katoličkog tjednika i samog projekta Škola volonterizma koji provodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. u suradnji s MCVN-om.

Uslijedilo je upoznavanje i predstavljanje tijeka radionice koji se sastoji iz dva dijela. Grupe su doznale  nešto više o vijesti i njezinu pisanju te o snimanju dobre i kvalitetne fotografije.

Učenici su dobili mogućnost okušati se u pisanju vijesti i snimanju fotografije, a njihove radove pregledali edukatori koji su im udijelili korisne savjete za njihov budući rad.

Nakon radionice djelatnici Katoličkog tjednika susreli su se s upravom i zahvalili se jedni drugima na suradnji.

KT