Sarajevo

Međunarodni seminar crkvenih glazbenika


Na Franjevačkoj teologiji na Nedžarićima u Sarajevu od 18. do 20. rujna upriličen je međunarodni seminar za voditelje crkvenih zborova kojemu je nazočilo 18 polaznika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Izlagači su bili prof. art. Jasenka Ostojić, profesorica dirigentskih predmeta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Muzičkoj akademiji u Sarajevu; mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić, profesorica gregorijanskog i liturgijskog kolegija na Institutu za Crkvenu glazbu u Zagrebu te prof. fra Emanuel Josić, profesor glazbe na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Predavači su podijelili različita iskustva i znanja s polaznicima, a različiti pristupi crkvenoj glazbi te praktično vođenje crkvenih zborova samo su dio tema koje su obrađivane.

Prof. Ostojić je nastojala polaznicima prenijeti svoja bogata znanja i rad je bazirala na teorijskoj pripremi sudionika te praktičnim rješenjima na konkretnim vokalnim primjerima. Polaznici seminara su izrazili želju da se ovaj seminar održava i narednih godina i nisu krili svoje oduševljenje o bogato ponuđenim informacijama i znanjem.

Na kraju su uručeni certifikati.

Ž.I., E.J. KT