Nedjelja Božje riječi proslavljena u Orašju


Nedjelja Božje riječi svečano je proslavljena 21. siječnja u župi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju. Misno slavlje predvodio je župnik fra Bono Kovačević.

Slavlje je započelo procesijom mladih koji su pred oltar donijeli Bibliju, a kao uvod u misno slavlje troje mladih govorilo je o značenju Božje riječi kroz poticajne molitvene tekstove.

U prigodnoj propovijedi župnik fra Bono potaknuo je prisutne na razmišljanje o snazi i vrijednosti čitanja i razmatranja Riječi Božje. Istaknuo je kako na Treću nedjelju kroz godinu, Crkva širom svijeta slavi nedjelju Božje riječi, koju je ustanovio papa Franjo 2019. s nakanom da cijeloj Crkvi jasnije skrene pozornost na Sveto pismo, u slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi.

U molitvi vjernika učenica sedmog razreda pročitala je šest biblijskih poticajnih citata za tinejdžere koji će im pomoći na njihovu putu.

Nakon molitve vjernika ministranti i prvopričesnici kao dar prinijeli su Bibliju.

Na kraju misnog slavlja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom mladi su izrekli molitvu na Nedjelju Božje riječi i pohvale Božjoj riječi.

Slavlje je uveličalo dječji župni zbor uz vodstvo profesorice Magdalene Mišković.

Poslije svete mise mladima su podijeljene Biblije za mlade.

Župa Bl. Alojzija Stepinca se za nedjelju Božje riječi pripremala i dan ranije kada su članovi molitvene zajednice predvodili molitvu pripreme za liturgiju nedjelje, a upriličeno je i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

B.K/ J.M., KT