Sarajevo

Nikolinje u katedralnoj župi


Kao i prošlih godina i ove godine liturgijski na dan Sv. Nikole biskupa, 6. prosinca, katedralnu župu Presvetog Srca Isusova u Sarajevu posjetio je „Sv. Nikola“ i obradovao sve, a najviše malene.

Foto: KTA

Foto: KTA

Nakon euharistijskog slavlja koje je predslavio župnik vlč. Mato Majić uslijedio je kratki prigodni program u kojem su sudjelovala djeca, članice župnog zbora koje su animirale i liturgijsko pjevanje, te sestre juniorke Družbe Služavki malog Isusa, Sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog i Školskih sestara franjevki. Prigodnim nikolinjskim pjesmama i recitalom malenih dočekan je Sv. Nikola. Svetac dobrote svima nazočnima se obratio s par prigodnih riječi, piše KTA.

Poslije zajedničkog fotografiranja, maleni u pratnji roditelja, kao i drugi koji su bili na misi, uputili su se u župnu dvoranu. Nakon kratkog osvježenja za sve uslijedila je podjela paketića. „Sv. Nikola“, uz pomoć asistencije sestara juniorki, podijelio je darove prvo djeci, a potom i odraslima. I svi su dobili dar dobrote po dobroti onih koji su pomogli da i ove godine bude radosti za najmanje, ali i za odrasle. Nitko nije ostao bez dara, pa čak ni Sv. Nikola!

Iako se maleni raduju darovima, ipak su u svojim željama izrekli da i oni i cijeli svijet najviše čeznu za više ljubavi i mira. Stoga su molili Sv. Nikolu, koji već stoljećima među ljudima širi duh dobrote i ljubavi, da im ražari srca kako bi sijali radost, vedrinu i mladost, i tako da cijeli svijet postane jedno srce i jedna duša, bez podjela i neslaganja.

Na kraju, sv. Nikola je ostavio godišnji zadatak za sve: svakodnevno se natjecati s njim u dijeljenju darova dobrote, istine i mira.

KT