Mostar

Obnova privremenih zavjeta sestara juniorki


Na Dan utemeljenja Družbe Školskih sestara franjevaka Krista Kralja, 13. rujna, deset sestara juniorki Provincije Svete Obitelji u Hercegovini obnovile su privremene redovničke zavjete.

Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta u kapeli provincijskog središta u Mostaru predvodio je fra Ante Marić koji je sestre juniorke u prigodnoj homiliji potaknuo da svoje zavjete žive radosno imajući oslonac u Isusu i gradeći sav svoj život na Njemu.

"Priznajući Mu svoju slabost i grešnost, a time i svoju nedostojnost, rast će vaša vjera u besplatnost Božje milosti i Njegovu snagu koja daruje slobodu, život i zdravlje", rekao je, između ostaloga, fra Ante.

Nakon homilije sestre juniorke su izrekle obrazac zavjetovanja pred provincijskom predstojnicom s. Zdenkom Kozina, koja je primila njihova obećanja te im čestitala na oduševljenju za ideale Sv. Franje u Provinciji Svete Obitelji koja obilježava 90. obljetnicu postojanja.

Zahvalne na daru redovničkog poziva i redovničke obitelji u kojoj su se prepoznale, sestre su molile Gospodina da blagoslovi njihov novi korak i učini ih dostojnima svoje prisutnosti, dara svoje bezgranične ljubavi.

Kako piše mrežna stranica ssfcr.org ne krijući radost zbog obnove privremenih zavjeta sestara juniorki cijela je samostanska zajednica nastavila druženje uz čestitke i pjesmu.

Ž.I., KT