Obvezne maske i fizička distanca na sarajevskim grobljima

U skupinama ne smije biti više od četri člana


Povodom svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana KJKP "Pokop", koji upravlja sarajevskim grobljima, izdao je 30. listopada prigodno epidemiološko upozorenje za one koji će pohoditi grobove najmilijih te naredbe s ciljem sprječavanje širenja "koronavirusa".

Tako se u dopisu iz ovog Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća, između ostaloga, naglašava kako će na svim sarajevskim grobljima od 31. listopada do 2. studenoga biti pojačana nazočnost redara-zaštitara koji će biti zaduženi za provođenje epidemioloških mjera, pružanje potrebnih informacija posjetiocima te sprječavanje nastanka gužvi.

Posebice je istaknuto da će na česmama, koje se nalaze na grobljanskim površinama, biti osigurana dovoljna količina sapuna i dezinfekcionih sredstava.

Iz uprave Pokopa apeliraju na građane da prilikom obilaska grobova održavaju fizičku distancu od dva metra (osim za članove iste porodice) te da u skupinama ne smije biti više od četiri člana.

"Ovom prigodom molimo sve građane da za vrijeme čišćenja grobnih mjesta obavezno nose zaštitne maske preko usta i nosa u skladu sa naredbom od 25. listopada Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva", stoji, između ostaloga, u dopisu.

Dodatne informacije mogu se naći na stranici pokop.ba.

Ž.I., KT