Gromiljak

Omiljeni svetac djece razveselio učenike u Gromiljaku


U osnovno školi Gromiljak kod Kiseljaka 6. prosinca obilježen je blagdan sv. Nikole.

Ravnateljica škole Lucija Franković s nastavnim i pomoćnim osobljem i ove godine organizirala je Nikolinjsku priredbu. Posebnu čar, veselje i razdraganost ovom događaju doprinijeli su oni najmanji.

Uz kreativnost s. M. Danice Bilić, koja radi u spomenutoj školi, osjetio se duh radosti, veselja, ali i Božje prisutnosti. Svečana priredba započela je točno u podne. Na samom početku ravnateljica škole izrazila je svima dobrodošlicu i želju da se osjećaju ugodno i radosno.

Nakon pozdravnih riječi uslijedio je svečani dio priredbe kroz koju su učenici pokazali svoju kreativnost, maštu, radinost, ali i Božje talente na kojima svakodnevno rade kako u školi tako i u svojim obiteljima.

Pri kraju priredbe uz pjesmu djeca su dočekala dragi lik koji nije krio radost što se opet nalazi s njima. Sv. Nikola rekao im je da je iz njihove škole primio tri pisma. Prvo je dobio od ravnateljice škole, koja je napisala kako su djeca iz ove škole najbolja. Drugo je stiglo od s. Danice Bilić koja je napisala kako su učenici ove škole bili aktivni u pomoći našim misionarima, a treće pismo stiglo je od jednog učenika Josipa, koji je zamolio sv. Nikolu da čuva njegovu mamu i tatu.

Nakon riječi sv. Nikole uslijedila je podjela paketića za one najmlađe. Na kraju je ravnateljica Lucija zahvalila svim nastavnicama i nastavnicima, pomoćnom osoblju, s. Danici Bilić, i župniku u Deževicama don Marinu Mariću na priređenom slavlju. Nakon završnih pozdrava uslijedilo je zajedničko druženje u prostorijama škole.

KT