Čapljina

Pet godina "Betanije"


U Pastoralnom centru Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan u Čapljini 11. veljače proslavljen je peti rođendan Doma i Hospicija "Betanija".

Svetu misu u prijepodnevnim satima predslavio je ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan dr. don Ante Komadina koji je u uvodnom dijelu podsjetio kako toga dana Crkva slavi Gospu Lurdsku – zaštitnicu bolesnika od koje vjernici mogu u svim životnim trenutcima tražiti zagovor, baš kao i od blaženog Alojzija Stepinca čiji je spomendan bio dan ranije, javila je KTA.

Don Ante je posebnu zahvalnost Bogu izrazio zbog novoga člana župne zajednice, malenoga Zdravka kojeg su roditelji i kumovi donijeli na krštenje. Molitveni prostor je bio tako podijeljen, a istovremeno tako jedinstven. Istočna strana je pripala korisnicima doma Betanija koji su već u jeseni, a zapadna Zdravku koji je tek u proljeću života. Krstitelj je bio župni kapelan don Dragan Filipović, pjevao je župni zbor, a čitanja su vjernicima prenijeli zaposlenici Doma.

Don Ante je u svojoj propovjedi naglasak stavio na čovjekove česte postupke kojima druge izolira, stavlja u karantenu, baš kao što su nekoć Židovi činili gubavcima. „Nismo li isto barem jednom u životu svi učinili? A Isus, On se dotiče gubavca i ozdravlja ga, krši sva pravila i odredbe židovske. Stoga, ugledajmo se na Isusa i pristupajmo svima jednakim žarom i ljubavlju, a posebno mislimo i brinimo o našim bolesnicima“, kazao je don Ante.

Nakon mise slavlje se nastavilo i uz rođendansku tortu i fotografiranje.

KT