Podjela krizme u župi Orašje


U subotu, 14. svibnja na blagdan Sv. Matije apostola u župi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić podijelio je sakrament krizme za 24 krizmenika - 15 mladića i 9 djevojaka.

U koncelebraciji su bila četvorica svećenika među kojima i župnik fra Bono Kovačević.
U prigodnoj homiliji mons. Ćosić je na poučan način objasnio značenje sedam darova Duha Svetoga te pozvao krizmenike za molitvu Duhu Svetomu da im udjeli te darove i ojača ih u njihovom životu. Na kraju je posebice pozvao mlade da se nakon primljenog sakrameta ne odmaknu od Crkve, već da ostanu u kontaktu sa svojim nebeskim Ocem.

Liturgiju je animirao župni dječji zbor, zajedno s krizmanicima.

Na početku je generalnog vikara u ime krizmanika, roditelja i kumova pozdravio krizmanik Marko Antonio Orkić, a na kraju euharistije pozdravne riječi uputio je župnik fra Bono. U ime krizmanika riječi zahvale uputila je Mirna Živković, čiji su roditelji predvoditelju liturgijskog slavlja uručili simbolični dar.

Na kraju su krizmanici napravili zajedničku fotografiju, a podijeljeni su im i prigodni darovi: uspomene na sakrament sv. potvrde, knjižica Sveta Potvrda – poticajne misli za krizmanike od pape Franje te franjevački znak Tau.

B.K./ J.M., KT