Podrška HKD "Napredak" prijateljima u Italiji


Pandemija "coronavirusa" odnijela je više od 2 000 života u Europi, a najpogođenija zemlja Italija.

Foto: Vijećnica u Sarajevu u bojama Italije

Foto: Vijećnica u Sarajevu u bojama Italije

Trenutačno su najugroženiji prijatelji Napretka u Italiji čijem stradanju svjedoče potresni snimci i slike. Kolijevka nastanka povijesnog Rimskog Carstva pati, doslovno jedva diše, živi dane u strahu i izolaciji, čekajući neko neizvjesno bolje sutra.

HKD Napredak u prekrasnoj Italiji ima brojne prijatelje, od poglavara Katoličke Crkve pape Franje, preko Kršćanskog radničkog pokreta, Europskog centra za radnička pitanja- EZA, ali i drugih koji su prema Napretku oduvijek pokazivali naklonost.

"Kada pate naši prijatelji, tada patimo i mi, suosjećamo u njihovoj borbi i bolu i svim svojim snagama i lijepim mislima se stavljamo na raspolaganje i sami iščekujući posljedice pandemije COVID-19 koja uvelike kuca i na naša vrata. Želimo da znate da su sve naše misli i molitve usmjerene k Vama dragi prijatelji, želimo da znate da u ovim teškim momentima za čovječanstvo mislimo na Vas i Vaše obitelji, da smo istinski zabrinuti, ali i da vjerujemo da ćete uspjeti pobijediti ovu pošast koja obuzima cijeli svijet.  I mi Vas molimo, kao što molimo i naše najmilije, naše sugrađane da poštujete preporuke, da izdržite u borbi koja još traje, čiji kraj se još ne nazire i čije posljedice su tek u najavi, znajući da imate one koji vas vole i koji se raduju ponovnim susretima, kada ćemo se moći slobodno rukovati, bez straha razgovarati o novim lijepim projektima i posjećivati jedni druge uživajući u ljepotama koje naše zemlje imaju", stoji u dopisu Središnje uprava HKD Napredak.

KT