Sarajevo

Polnoćkom započelo slavlje Božića na Stupu


Svetom misom polnoćkom u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu u Sarajevu započela je svetkovina Rođenja Gospodinova.

Svečano euharistijskom slavlje, uz sudjelovanje mnoštva vjernika, predslavio je mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini, uz koncelebraciju sa stupskim župnikom vlč. Miroslavom Ćavarom i župnim vikarom vlč. Ivanom Ivančevićem.

Na početku sve je pozdravio župnik vlč. Miroslav te poželio svima radost svetkovine Božića.

U prigodnoj propovijedi biskup mons. Tomo, u svjetlu naviještene Božje riječi, govorio je o ljudskom problemu otvorenosti životu. Upućujući na naviještenu Božju riječ, kazao je kako  gdje god postoji čistoća duše, tu se Bog može jedino roditi. Prema njegovim riječima, božićni događaj je dvosmjerna ulica: Bog je postao čovjekom da bi čovjek mogao biti uzdignut na nebo - stoga je važno da se dogodi taj susret.

"Mi pjevamo ’Slava Bogu na visini’ a On nam šaljem svoj mir. I nikada se ne umorimo u revnovanju dobrih djela", poručio je vojni biskup.

Nakon popričesne molitve, prije završnog blagoslova, župnik je čestitao Božić svim župljanima te zahvalio biskupu što je izdvojio vrijeme te zajedno sa župno zajednicom na Stupu slavio svetu misu Polnoćku.

Nakon polnoćke druženje je nastavljeno u dvorištu i župnoj dvorani uz čestitanje Božića te uz čaj, kuhano vino i rakiju.

KT