Mostar

Predstavljena knjiga ''Nada koja ne postiđuje'' biskupa Perića


Knjiga „Nada koja ne postiđuje“ biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Ratka Perića predstavljena je 7. veljače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Foto: Bljesak.info

Foto: Bljesak.info

„U cijelom nizu knjiga biskupa Perića prožete su riječi istina i nada, one su zapravo nit kojom se biskup držao tijekom čitavog svog biskupskoga razdoblja“, rekao je glavni urednik Crkve na kamenu prof. dr. Božo Goluža na predstavljanju knjige, javlja Bljesak.info.

Knjiga je podijeljena na dva dijela, prvi dio je duhovni koji govori o blaženom Alojziju Stepincu, a drugi dio otkriva lažno pismo koje je korišteno na suđenju Stepincu iako on nema veze s njim. Biskup Perić ga je pronašao posebno za svoju knjigu. „Ta novost će u historiografiji Hrvata vrlo snažno odjeknuti“, naglasio je Goluža.

Vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan istaknuo je kako je ova knjiga pisana da se čita na dah te da se jednostavno ne može ispustiti iz ruku dok se ne dođe do posljednje stranice.„Ona je rezultat temeljitog proučavanja, arhivske građe o blaženima, svjedočanstva sudionika, pobijanja velikih laži o blaženiku i Katoličkoj Crkvi“, rekao je mons. Bogdan.

„Perićeva knjiga zalazi puno dublje u problematiku i odgovara na jedinu preostalu pritužbu ili prigovor protivnika Stepinčeva dobra glasa“, kazao je profesor na Filozofskom fakultetu u Mostaru prof. dr. Ivica Šarac te naglasio kako bi knjiga za autore koji su neznanstveno i neprovjereno pisali o kardinalu Stepincu mogla postati knjiga koja postiđuje.

Biskup Ratko Perić se u predstavljanju osvrnuo na povijest Hrvata i na ulogu kardinala Stepinca te zahvalio svima koji su pomogli pri realizaciji pisanja, tiskanja i predstavljanja knjige Nada koja ne postiđuje. Knjiga je objavljena u povodu 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije Zagrebačkoga nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, Blaženika i Mučenika, u nakladi Crkve na kamenu Mostar, javlja Bljesak.info.

KT