Sarajevo

Preminula s. Elizabeta Tunjić


U srijedu 15. rujna u 86. godini života i 62. godini redovništva u Sarajevu je preminula s. Elizabeta (Ivka) Tunjić, redovnice Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog sarajevske Provincije Majke Divne.

S. Elizabeta Ivka Tunjić rođena je 9. veljače 1935. kao deveto od desetero djece u vjerničkoj obitelji Ivana i Kate rođ. Marković, u Bistarcu – župa Lukavac. U Lukavcu je primila svete sakramente krštenja, pričesti i krizme.

Nakon redovničke formacije svoje prve redovničke zavjete položila je na Veliku Gospu 1959., a doživotne 1964.

Kao redovnica djelovala je u Kući Matici u Zagrebu, Požegi, svetištu i župi Mariji Bistrici, u Potočanima kod Odžaka; zatim u Radunicama, Gromiljaku, Modriči i Tesliću gdje je surađivala s rođenim bratom pok. preč. Perom Tunjićem.

Također, u Sarajevu je djelovala na Stupu, u Abdićevoj, u Sv. Vinku – gradskom samostanu, te u Žepču.

Kad je zbog starosne dobi i nemoći došla u samostansku zajednicu na Stupu gdje je dom za stare i nemoćne, uključila se u služenje njima onoliko koliko je mogla. I sama je pala na bolesničku postelju gdje 15. rujna i preminula.

Sprovodni obredi za pok. s. Elizabetu bit će 17. rujna u 13h na gradskom groblju Bare, a misa zadušnica nakon sprovoda u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

J.P., KT