Visoko

Primanje u postulaturu Franjevačke provincije Bosne Srebrene


U utorak 17. rujna na blagdan Rana Svetoga Franje Asiškog u crkvi Sv. Bonaventure u Visokom u postulaturu Franjevačke provincije Bosne Srebrene primljen je Filip Jakov Šero iz župe Vitez.

Obred primanja predvodio je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić uz koncelebraciju meštra postulanata fra Marinka Štrbca, I. prefekta sjemeništaraca fra Josipa Ikića, II. prefekta fra Ivana Nujića, gvardijana fra Franje Radmana, ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije fra Josipa Mrnjavca, i ravnatelja Konvikta fra Zvonke Miličića.

Fra Jozo se u svojoj propovijedi dotaknuo teme današnjeg blagdana rekavši da je Sveti Franjo provodeći vrijeme na brdu La Verna molio i postio te u tom vremenu doživio posebnu Božju milost zadobivši Kristove rane na svome tijelu. Potaknuo je i sve nas da budemo ustrajni u molitvi kako bismo mogli pronositi Evanđelje i biti ljudi svjetla u ovom svijetu.

Na kraju misnog slavlja vjernicima se obratio gvardijan fra Franjo Radman rekavši da se nada da je Filip Jakov jedna poveznica i svijetla točka samostana u kojem su ove godine četiri sjemeništarca i jedan postulant te da se nada da će biti više radnika u žetvi Gospodnjoj, prenosi bosnasrebrena.ba.

KT