​​​​​​​Priopćenje s 31. sjednice Stalnoga vijeća BK BiH


U srijedu, 22. lipnja u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu Stalno vijeće BK BiH održalo je 31. sjednicu pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika BK BiH.

Sudjelovali su mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Nakon saslušanog izvješća o provedbi zaključaka Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, donesenim na 83. redovitom zasjedanju održanom u Mostaru, 21. i 22. ožujka, biskupi su konstatirali da su svi zaključci provedeni ili je u tijeku njihova provedba.

Također su razmotrili važnije dopise pristigle nakon prijašnjeg zasjedanja u Mostaru te dali potrebne smjernice.

Tijekom zasjedanja dogovoren je dnevni red 84. redovitog zasjedanja BK BiH koje će održati, 13. i 14. srpnja u Banjoj Luci.

Također je dogovoren dnevni red Drugog Susreta biskupa BK BiH s profesorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i odgojiteljima bogoslovne zajednice koji će se održati na blagdan Sv. Ćirila i Metodija, 5. srpnja u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

Na kraju zasjedanja, kako javlja KTA, nadbiskup Vukšić upoznao je biskupe da će, kao metropolit Vrhbosanske metropolije, na svetkovinu Sv. Petra i Pavla, 29. lipnja sudjelovati na euharistijskom slavlju u bazilici Sv. Petra i Pavla u Vatikanu kada će Sveti Otac njemu i svim novim metropolitima dodijeliti palij, znak koji oko vrata nose metropoliti kao izraz tijesne povezanosti s Papom i zajedništva s Rimskom Crkvom

J.M. ,KT