Bijeljina

Proslavljen patron župe Bijeljina


U srijedu, 22. kolovoza na blagdan Blažene Djevice Marije Kraljice, u župi Prečistog Srca Marijina u Bijeljini proslavlje je patron.

Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je vlč. Stipo Knežević, župnik u Zavidovićima, a s njim je, uz bijeljinskog župnika vlč. Andreja Lukanovića, suslavilo još 11 svećenika.

Među 300-tinjak vjernika, domaćih i hodočasnika iz Boća, Par Sela, Živinica, Morančana, Husina i Lukavca nazočili su i predstavnici političkog života: Ivan Bandić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli; Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske; Miladin Dragičević, savjetnik predsjednika RS-a; Mijo Perkunić, predsjednik Kluba hrvatskih delegata u Vijeću naroda RS-a te predstavnik grada Bijeljine Miloš Stevanović, gradski menadžer.

U prigodnoj propovijedi vlč. Knežević je posebno na zanimljiv način istaknuo kako nije dovoljno biti samo Isusov navijač nego da je potrebno biti Isusov i Marijin igrač. Ne samo navijati, nego i igrati za Isusa.

Misno slavlje skladnim pjevanjem animirale su sestre Aneta i Marina Jokić iz župe Lukavac, a slavlje patrona nastavilo se i nakon svete mise.
Pučko veselje koje je uslijedio uz piće i zakusku, animirao je boćanski župnik, vlč. Filip Maršić, a za svećenike je bio upriličen ručak u župnom stanu.

KT