Sarajevo

Sjednica Uredničkog vijeća Katoličkog tjednika


U prostorijama Ordinarijata vrhbosanskog 13. ožujka održana je sjednica Uredničkog vijeća „Katoličkog tjednika“, kojom je predsjedao vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić.

Sjednici su bili nazočni članovi Vijeća: direktor Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Miroslav Ćavar, glavni urednik Katoličkog tjednika i portala nedjelja.ba vlč. Josip Vajdner, generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladen Kalfić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i profesor na KBF-u vlč. Šimo Maršić, ravnatelj KŠC-a Sv. Pavao u Zenici vlč. Vlatko Rosić, župnik u Radunicama vlč. Ilija Orkić, djelatnik Caritasa BiH Zlatko Malić te katolički novinar Brane Vrbić.

Prema predviđenom dnevnom redu, najprije je urednik Vajdner predočio analizu sadržaja i uređenja Katoličkog tjednika s osobitim naglaskom na prelazak tiskanja novine u novoj tiskari, boljem papiru i većem broju stranica na kojemu izlazi.

Potom su članovi dali svoj osvrt i primjedbe. Većina je suglasna u ocjeni kako uredništvu treba čestitati na ustrajnosti i kvaliteti, poglavito kada se zna da je Katolički tjednik jedina tjedna novina koja izlazi na hrvatskom jeziku u BiH.

Spomenuta je također i dinamika rada i sadržaj portala nedjelja.ba koji je „produžena ruka“ ove tiskovine u „digitalnom kontinentu“.

Na kraju je razmatrano i o budućnosti Katoličkog tjednika kao biskupijskoga projekta te je uočena potreba iznalaženja načina kako svećenike na terenu animirati da se još bolje i aktivnije uključe u širenje ove novine koja je "glas u službi nove evangelizacije".

KT