Sarajevo

Susret generacije maturanata 2000. iz zadarskog sjemeništa


U Sarajevu je od 12. do 14. srpnja održan susret generacije koja je 2000. maturirala u zadarskom sjemeništu "Vicko Zmajević".

Okupljanje nekadašnjih zadarskih pitomaca bilo je u župi Sv. Leopolda Mandića u Briješću, gdje su nakon okrjepe slavili misu koju je uz koncelebraciju kancelara Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladena Kalfića, brčanskog župnika i dekana preč. Damira Ivanovića i župnika u Haljinićima vlč. Josipa Šimunovića, predslavio urednik Katoličkog tjednika vlč. Josip Vajdner.

Potom je 12 generacijskih kolega pogledalo fotografsku retrospektivu prethodnih devet susreta koliko ih je održano od 2010. kada su u Zadru obilježili deset godina mature.

Sutrašnji dan bio je rezerviran za rekreaciju na bazenu i druženje uz domaći grah pripravljen u Briješću.

Navečer su sudionici dogovorili okvir za susret sljedeće godine kada će u Zadru obilježiti 20 godina mature. Planirano je da pozovu svih 37 kolega koji su 1996. došli iz različitih krajeva u sjemenište, a također i sve profesore i odgojitelje.

Ovogodišnji susret završen je svetom misom u Briješću koju je predslavio preč. Ivanović te ručkom koji je nakon toga uslijedio.

Inače, uz nabrojane svećenike ove su godine na susret sudjelovali: Anto Marić, Josip Vuleta, Ilija Grabovac, Marinko Banović, Toni Pejić, Branko Radoš, Ivan Mitrović i Ivica Grubeša.

KT