Župa Uznesenja BDM Stup

U službu uvedeno Župno pastoralno i ekonomsko vijeće


U nedjelju, 19. studenoga, u župi Uznesenja BDM na Stupu novi su vjernici uvedeni u pastoralno i ekonomsko župno vijeće. Misno slavlje predvodio je preč. Marko Zubak, kanonik Vrhbosanskog stolnog kaptola i arhiđakon Fojničkog arhiđakonata.

Nakon što je istekao mandat prijašnjem sazivu i župnikova prijedloga od 6. studenoga, vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić imenovao je 14. studenoga članove Župnog ekonomskog vijeća vjernike laike na mandat od pet godina: Željka Rajića, Josipa Šimunovića i Roberta Almaša.

Također, na isti mandat, nadbiskup je Tomo imenovao i članove Župnog pastoralnog vijeća: Željka Filipovića, Željka Štoka, Jozu Bošnjaka, Sebastiana Lovrića, Dragu Ilića, Marija Kapetanovića, Igora Rašu i Pericu Čolo.

Misno slavlje u ispunjenoj župnoj crkvi predvodio je preč. Marko Zubak, kanonik Vrhbosanskog stolnog kaptola i arhiđakon Fojničkog arhiđakonata, koji je u svojoj propovijedi naglasio važnost suradnje župnih vijeća sa župnikom, što je, u biti, temelj svake uspješne župe. Također, preč. Marko nove je članove pastoralnog i ekonomskog vijeća potaknuo da svesrdno budu uključeni u život svoje župne zajednice.

Uz to, danas su misi u župi Uznesenja BDM nazočili, jer je upriličeno i skupljanje darova za Bogosloviju, i bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa predvođeni prof. dr. Hrvojem Kalemom.

Na kraju mise sarajevski dekan i stupski župnik preč. Miroslav Ćavar zahvalio je preč. Marku i prof. Kalemu te vjernicima za darove te potaknuo na molitvu za duhovna zvanja.

J.Vr.,KT