Gornja Komušina

Ukopan pokojni Tune Tomić, otac pok. svećenika Joze


Na mjesnom groblju „Metaljka“ koje se nalazi na teritoriju župe Gornja Komušina, u srijedu, 18. studenoga ukopani su zemni ostaci Tune Tomića, oca pokojnog svećenika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Joze.

Ispred grobljanske kapele služena je misa zadušnica koju je predslavio generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, u koncelebraciji sa župnikom i dekanom Usorskog dekanata preč. Borisom Salapićem te prepoštom Prvostolnog kaptola mons. Antom Meštrovićem, teslićkim župnikom vlč. Ivanom Ravlićem, župnikom iz Bežlje vlč. Ivanom Karačom i vlč. Mirkom Ikićem. 

Uz riječi sućuti obitelji pokojnika, u prigodnoj propovijedi mons. Ćosić je poručio kako Crkva u trenucima kada se oprašta od zemnih ostataka svojih članova kao odgovor pokušava dati: vjeru, nadu i molitvu.

Nakon sv. mise obrede ukopa predvodio je župnik Salapić, a zbog pandemije koronavirusa na samom ispraćaju okupio se manji broj vjernika.

Pokojni Tune rođen je 20. travnja1930. u Gornjoj Komušini. U braku s pok. Anicom rođ. Pejić odgojio je jednu kćer i šest sinova, među kojima se s tugom sjećamo svećenika pok. Joze koji je nakon nesretnog slučaja preminuo 2007.

KT