Sarajevo

Uskrsne čestitke kard. Puljića predstavnicima Srpske Pravoslavne Crkve


Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić uputio je uskrsne čestitke predstavnicima Srpske Pravoslavne Crkve.

Foto: Ilustracija, KT

Foto: Ilustracija, KT

Čestitke je uputio: patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Hrizostomu te episkopu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Fotiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom gospodinu Grigoriju i episkopu bihaćko-petrovačkom gospodinu Sergiju.

„Vaša Svetosti! Uskoro ćete i Vi u Srpsko-pravoslavnoj Crkvi slaviti isto Otajstvo Kristova uskrsnuća pa zato upućujem najiskrenije čestitke povodom slavlja Otajstva Kristova Uskrsnuća. To s radošću činim u svoje ime i u ime svih katolika, upućujući iskrenu čestitku drevnim riječima: Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!“, napisao je kard. Puljić te podsjetio da se Krist živ ukazao apostolima i pokazao im svoje uskrsle rane pozdravljajući ih riječima: Mir vama.

„Taj Krist mir neka ispuni naša srca i naše zajednice, kako bi zajedno izgrađivali mir na ovim prostorima u jednakopravnosti i međusobnom uvažavanju i poštivanju ojačani vjerom u uskrslog Krista“, napisao je nadbiskup vrhbosanski u svojoj čestitci patrijarhu Irineju.

U svojoj čestitci kard. Vinko od srca je zahvalio mitropolitu Hrizostomu za uskrsnu čestitku upućenu njemu i katolicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. U ime svih katolika uputio je najiskrenije uskrsne čestitke mitropolitu Hrizostomu, vjernicima, sveštenstvu i monaštvu u Dabrobosanskoj mitropoliji drevnim riječima: Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!

Kako javlja KTA, čestitke sličnog sadržaja nadbiskup Puljić uputio je i svim episkopima u Bosni i Hercegovini.

KT