Sarajevo

"Utrka (Frka) za mir" u sklopu projekta "Koračajmo zajedno"


Na Vilsonovu šetalištu u Sarajevu, 5. listopada, upriličena je prva utrka za mir u sklopu projekta "Koračajmo zajedno" koji se već nekoliko godina realizira u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II."

Utrka simboličnog naziva Frka za mir, imala je za cilj poslati poruku mira povodom Svjetskog dana mira koji se obilježava 21. rujna.

Na početku programa, okupljene je pozdravila Marija Puljić, a potom je dr. vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., otvorio utrku.

On je zahvalio svima na dolasku, naglasivši kako svi ljudi trebaju biti graditelji mira te kako je utrka samo jedan od doprinosa u tom procesu.

Sudjelovalo je više od 60 trkača iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Travnika, Kiseljaka, Viteza, Vogošće i drugih bh. gradova te nekoliko mladih iz Italije i Njemačke.

Utrkom od tri kilometra poslana je poruka važnosti međusobnog dijaloga, mira i pomirenja s naglaskom kako Bosna i Hercegovina može i treba biti država za sve, bez obzira na različitosti zbog kojih najčešće i dolazi do podjela u bh. društvu.

KT