Kočerin

Zlatna misa fra Stanka Banožića


U crkvi Sv. Petra i Pavla na Kočerinu 8. srpnja zlatnu misu proslavio je fra Stanko Banožić, uz koncelebraciju kolega zlatomisnika fra Karla Lovrića i fra Andrije Nikića.

Uz njih su slavili provincijal fra Miljenko Šteko, generalni definitor fra Ivan Sesar, župnik fra Mario Knezović i još 20 braće svećenika.

Fra Ivan Prusina je zlatomisniku i puku izrekao prigodnu propovijed. Istaknuo je da 50 godina vjernosti nekome i nečemu zaista vrijedi zlato, a 50 godina vjernog služenja Kristu i Crkvi počevši od Hercegovine, preko naših iseljenika u Njemačkoj i Švicarskoj našemu je fra Stanku bio hod vjere i predanosti. Propovjednik je zahvalio fra Stanku i poželio mu daljnji blagoslov u životu i radu.

Prigodne čestitke uputili su župnik fra Mario Knezović, gvardijan na Širokome Brijegu fra Tomislav Puljić i provincijal Šteko koji mu je tom prigodom predao službenu zahvalnicu za njegov zlatni jubilej.

Na kraju svete mise zlatomisnik je zahvalio Bogu, svojim roditeljima, provinciji, rodbini i svima koji su ga pratili kroz njegov svećenički život, te je zajedno s mladomisnikom fra Antoniom Musom na sve zazvao Božji blagoslov.

KT