Rijeka

20 godina radosnog pomaganja


Udruga svetog Vinka Paulskog iz Rijeke 5. siječnja je proslavila 20. godišnjicu svoga djelovanja.

Proslava je započela slavljenjem svete mise u kapelici Sv. Josipa koju je predvodio duhovnik Udruge don Drago Detić. Na kraju mise prigodnim riječima članovima se obratila bivša predsjednica Josipa Orlović navodeći mnoga djela dobrote učinjena bližnjima u potrebi, javlja portal Riječke nadbiskupije.

Osim redovitih posjeta i darivanja siromaha izdvojila je još neke akcije koje je Udruga provodila u proteklih 20 godina: predstava i knjiga Mreža ljubavi; mnoge kreativne radionice u došašću i korizmi; duhovne obnove za naše članove i članice kluba Nada; proslave blagdana Bl. Ozanama, Sv. Vinka, Sv. Agate; hodočašća u Pariz, Rim, Krašić, Međugorje, Mariju Bistricu, Zagreb; procesije za blagdan Sv. Vida; instrukcije iz matematike Ive Furlanisa; misijski dani u Lužnici…

„Sada imamo novu predsjednicu Katelijn Radić. Mlađa je i poletna i mnogo radi i dobro radi, i mudro vodi rad Udruge nastavljajući stare uhodane akcije ali i započinjući i nove u skladu s potrebama siromaha današnjice koji su uvijek naši gospodari, kako je rekao sveti Vinko. Da se ne umorimo u našem radu posebno se brine č. s. Renata koja nam uvijek pronalazi potrebite i dok ona bude s nama uvijek ćemo imati siromaha“, rekla je Orlović.

Slavlje je nastavljeno na večeri u obližnjem restoranu uz prigodnu tombolu, pjesmu, sjećanja i prijedloge za buduće što bolje djelovanje, te molitvu našim nebeskim zaštitnicima i zagovornicima svetom Vinku Paulskom i blaženom Fredericu Ozanamu.

KT