36 odraslih primilo sakramente kršćanske inicijacije u Splitu


Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je, 7. travnja, u crkvi Gospe od Zdravlja misu za vrijeme koje je podijelio sakramente kršćanske inicijacije za 36 odraslih vjernika..

Foto: ika.hr

Foto: ika.hr

Pozdravivši sve nazočne, župnik fra Ante Udovičić naglasio je da su se katekumeni više mjeseci pripremali za ovaj dan kada će primiti sakramente kršćanske inicijacije krštenje, prvu pričest i potvrdu s kojima ulaze u zajedništvo s Katoličkom Crkvom, zaručnicom Kristovom, a time postaju udovi jednoga otajstvenog Tijela kojemu je glava Krist. Nadbiskup je zahvalio svima koji su krizmanike pratili na njihovu putu vjere: kumovima, roditeljima i prijateljima, osobito Gospodinu Isusu Kristu, „koji nas traži, zove i sustiže u onom gdje jesmo da bi započeo razgovor i hod s nama". Ovo je zajednička radost svih nas, istaknuo je.

U propovijedi je nadbiskup Barišić govorio o značenju sakramenata kršćanske inicijacije za život vjernika te o vjeri – milosnom daru Božjem „koji nas poziva na svjedočenje". Sakramentima kršćanske inicijacije, tj. krštenjem, potvrdom i euharistijom, postavljaju se temelji cjelokupnoga kršćanskog života. Pošto su vjernici krštenjem rođeni na novi život, utvrđeni su u njemu po sakramentu potvrde i primaju u euharistiji kruh vječnog života.

Potom je nadbiskup podijelio sakramente kršćanske inicijacije.

Kako javlja ika.hr na kraju misnoga slavlja riječ zahvale nadbiskupu i čestitke slavljenicima i kumovima uputio je župnik fra Ante, pozvavši katekumene na molitvene susrete koji će se nastaviti za njih održavati u crkvi Gospe od Zdravlja.

KT